Introductie DWF

Introductie Digitaal Wedstrijd Formulier ( DWF)

Komend seizoen gaan de papieren wedstrijdformulieren de kast in en gaan we werken met het digitale wedstrijdformulier! Eind vorig seizoen hebben we hier al wat mee getest en de ervaringen zijn zo positief dat we vanuit het bestuur akkoord hebben gekregen om hier dit seizoen mee aan de slag te gaan. Afgelopen seizoen zijn we het DWF nog niet tegengekomen bij tegenstanders, maar de verwachting is dat er komend seizoen veel meer verenigingen overgaan op het DWF.

Voor degene die zich afvragen waarom we overstappen van papier naar digitaal, hieronder wat voordelen op een rij;

– De administratieve last voor zowel het wedstrijdsecretariaat en de nevobo is beduidend minder;

– Verloop van wedstrijden is online live te volgen;

– Het is veel minder foutgevoelig, hiermee worden onnodige boetes voorkomen;

– Het DWF is dynamisch, hierdoor is het wedstrijdverloop beter te controleren  tijdens de wedstrijd. Als teller zie je bv na elk gespeeld punt precies wie er moet serveren. Opstellingsfouten zijn dus makkelijk te herleiden.

 Als scheidsrechter en als teller moet je natuurlijk weten hoe het digitale wedstrijdformulier werkt. Het is niet moeilijk, maar het is wel handig om hier even goed bij stil te staan. Daarom worden alle leden, coaches en scheidsrechters geïnstrueerd over het DWF.

 Om te kunnen werken met het DWF is het belangrijk dat je een nevobo account hebt. Wanneer je nog geen account hebt dan kun je die via onderstaande link aanmaken. Je hebt hier je relatiecode weer nodig, mocht je deze niet hebben, dan kun je deze ook via je contactouder opvragen / of kijk op je spelerspas.

Via deze link kom je op een pagina waar je gelijk ook wat meer informatie over het DWF kunt vinden. Tevens kun je hier ook alvast een aantal demo wedstrijden tellen. Zo kun je zelf allerlei acties e.d. bedenken en zien het DWF hierop reageert.

Voor het tellen met de optie Resultaat Invoeren is een aparte handleiding toegevoegd zie onderstaande. Deze kan van toepassing zijn wanneer er geen of slechte internetverbinding in de speelzaal is. Wanneer wordt gekozen voor deze vorm van tellen, dient dit vooraf door de scheidsrechter te worden aangegeven. Vooraf aan de wedstrijd dient de scheidsrechter wel de spelers, officials te controleren en te bevestigen. Verdere uitleg is te lezen in de bijlage

DWF kun je benaderen op je computer, laptop, tablet/Ipad en telefoon.  Let wel: Op je telefoon zal mogelijk niet alles zichtbaar zijn. Tijdens de wedstrijden zijn tablets beschikbaar. Zorg er wel voor dat jij je inloggegevens altijd bij je hebt wanneer je moet tellen!!

Voor het tellen van de CMV wedstrijden moet worden gekozen voor Resultaat Invoeren. Zie hiervoor de handleiding Resultaat Invoeren en Voor de scheidsrechter

Oefen samen met je ouders of teamgenoten om zo juist te leren omgaan met DWF.

https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/digitaal-wedstrijd-formulier/

filmpje DWF Tutorial DWF
Oefening DWF Demosite DWF
 Oefening 2 DWF  DWF welke competities
 stappenplan flyer  Meest gestelde vragen DWF
 handleiding Resultaat invoeren  Voor de scheidsrechter