Home » Nieuwsitems » Sportplezier – ook voor ouders

Sportplezier – ook voor ouders

Voor ouders –Workshops en informatie speciaal voor ouders

Natuurlijk wil je dat je kind met plezier naar de vereniging gaat om te sporten. Dat plezier, daar draagt niet alleen de trainer aan bij. Ook jij als ouder! Kinderen vinden het namelijk helemaal niet leuk als jij staat te schreeuwen langs de kant. Of wanneer je het alleen maar over winnen en scoren hebt. Geloof je het niet? Vraag het thuis maar eens na.

Kinderen willen maar 1 ding: lol in het sporten. Want als ze plezier hebben blijven ze sporten. Door te sporten zijn ze vrolijk, ze krijgen nieuwe vriendjes via de sportvereniging en op school gaat het ook beter. En als ouder kan je veel doen om het leuk te houden op de sportvereniging. Om deze reden hebben we ook speciaal voor ouders enkele workshops en informatie.

Module Ouders graag gezien
Tijdens de thema avond gaan we in op het sportplezier van kinderen en de rol die ouders daarin kunnen hebben. Samen proberen we de vraag “Wat kan er verwacht worden van de ouders langs de zijlijn?” te beantwoorden. De beginnende ouders, de trainers en/of coaches en de bestuurders gaan tijdens de avond samen het gesprek aan over het vergroten van het sportplezier van de kinderen en welke rol zij daar allemaal in spelen. Voor meer informatie over deze module, klik hier.

Lang leve de sportouder
Deze thema- avond kan door de vereniging aangevraagd worden en is erop gericht de (beginnende) sportouder op de vereniging. Samen met trainers/coaches en afgevaardigden van het bestuur gaan startende ouders het gesprek aan over hun rol als ouder-supporter, om tot een gezamenlijke norm te komen. Tijdens de workshop wordt ingegaan gegaan op de theorie achter emoties en het geven van complimenten. Daarnaast voeren ouders verschillende oefenvormen uit, waardoor zij gaan nadenken over hun rol voor, tijdens en na de wedstrijd.

Wil je nog meer informatie voor ouders lezen? Kijk dan op www.sportplezier.nl 

Volleybalmasterz (leer als ouder de spelregels van het volleybal)
Volleyballen is voor jou als ouder langs de lijn veel leuker als je de spelregels goed kent. Je begrijpt de scheidsrechter beter, snapt waar je kind blij of gefrustreerd om is en bent op die manier meer betrokken bij de sportbeleving van je kind!
Via www.Volleybalmasterz.nl kun je op een leuke én handige manier kennis opdoen van het volleybalspel door spelsituaties te bekijken met handige voorbeelden, ondersteund met foto’s en video. Je krijgt uitleg over hoe volleybal nu precies in elkaar zit en kunt je spelregelkennis oefenen door het maken van een oefentoets, alleen of in clubverband.